Rook Recepten



Warm Gerookte Zalm met Alder / Elzen Bisquettes
Droog gepekeld benodigd heden:
Zalm  zijde met vel
Peperkorrels
Dille
Grof zeezout
Witte Basterdsuiker
Keukenrol

Maak een mix van, grof zee zout 80% basterd suiker 20 % en wrijf de zalm daar mee  in zodanig dat hij wit ziet van het mengsel zout/suiker. Daarna de Dille er dun  overheen  strooien en deze zacht inwrijven.
Na ongeveer 20 minuten  droog pekelen de vis afspoelen met koud  stromend water.
Daarna de zalm met een keuken doek of keuken -rolpapier droog deppen.
De zalm opnieuw inwrijven met Dille en er de grof gemalen peperkorrels op strooien.
De zalm zo een uurtje laten drogen aan de buitenlucht, let op vliegen!
De rook oven op 45 C graden   houden 1,5 uur lang.
De rookoven op 70 C graden brengen voor 2,5 uur lang.
De rook oven op 80  C graden brengen voor 1 tot max 2uur



Warm Gerookte Zalm   Cure Sugar  kruiden
Bisquettes Elzen /alder  en Speciaalblend.
Benodigheden;
Zalm
Bradley Cure pekelkruiden mengsel Sugar.
Dille
Bisquettes ½  Alder/Elzen  ½  special blend
2 uur koud roken
1 ½  roken  met 55 c  graden.
1 1/2 uur roken op 70 c graden





CouBurger Ham warm gerookt

Benodigheden;
Varkensham of deel ervan met zwoerd.
Pekel zout
Hickory –Esdoorn bisquettes
Eiken Bisquettes
Pekel de ham 4 uur in de pekel en spuit hem vol en zat met pekel volgens de injecteer methoden.
Laat de ham 12 uur uitlekken en drogen aan de buitenlucht, let op vliegen!
3 uur roken op 70c graden
2,5 uur roken op 110c graden
3 uur roken op 55 c graden waarvan 1 1/2 uur met eiken bisquettes
In de rookkast aflaten koelen de smaak trekt er dan nog lekker verder in.