Recept Goulashsoep



Recept voor echte Hongaarse Goulashsoep

Benodigdheden voor 10 liter:

**Deze ingredienten zitten in het  soeppakket**
1x soeppakket incl. goulashkruiden verkrijgbaar in de webwinkel
paprikapoeder 1 zakje, goulash bouillonblokjes, tube goulash creme,  Piros arany creme,
Let op: Paprika uit de pot naar smaak toevoegen ivm met scherpte.


Overige benodigdheden:

1500 tot 2250 gram rundvlees doorregen (soepvlees)
1 pakje spekdobbelsteentjes.
2 uien groot
2 tenen knoflook
2 wortels
1 bosje peterselie
1 bosje selderij
4 paprika`s
3 tomaten of blikjes puree
700gram aardappels
zout naar smaak toevoegen


Variatietip:
evt. paddestoelen en 1/2 theelepel karwijzaad toevoegen.

Bereidingswijze:
Bak de spekdobbelsteentjes en fruit de ui en knoflook en evt. karwijzaad
Snijdt het vlees in stukjes en bak het goudbruin. Voeg de gesneden paprika, tomaten en aardappelen toe.
Doe de cremes erbij samen met de paprikapoeder en de bouillonblokken.
Roer het geheel  om en vul de pan met water tot net onder de rand en breng het geheel aan de kook.
Laat het zacht pruttelen tot de aardappels gaar zijn en uit elkaar vallen.
Voeg tot slot de selderij en peterselie toe en laat het nog een 1/2 uur door pruttelen onder het genot van een lekker drankje.