Pompoensoep



Pompoensoep                        
Maaltijdsoep voor 5 personen.
Benodigheden;
1 Pompoen van min. 1200gram , 2 preien, 800 gram gehakt half om half,  4 Teentjes knoflook
3 theelepels komijnzaad, 1 theelepel koriander, 3 tot 4 theelepels. Sambal, 4 eetlepels citroensap
5 eetlepels ketjap, 300 gram gerookt spek in blokjes, 4 magiblokjes, Paneermeel, 1 ei
Gehaktkruiden en zout, Sla olie flinke scheut.
Werkwijze;
Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen, pel de knoflook en pers deze met de knoflookpers.
Was de pompoen schoon en snij de pompoen zonder steel in blokjes van 3 /4 cm incl. de schil.
Verhit de olie en bak de prei en gerookte spekkies samen met de geperste knoflooken komijnzaad ongeveer 7 minuten.
Voeg de stukjes pompoen toe en 1,2 liter kokend water en houd dit gedurende 30 minuten aan de kook tot de pompoen zacht is.
Meng het gehakt samen met 1 ei  zout paneermeel en gehaktkruiden 2 lepels ketjap en 2 theelepels sambal en draai er soepballetjes van.
Pureer de pompoensoep met een staafmixer tot een gladde soep.
Voeg de gehaktballetjes toe samen met de sambal en de ketjap met de citroen en laat dit nog 10 minuten door pruttelen.
Op dienen in een mooie serveer borgracs samen met geroosterd brood smakelijk eten.